Ascendant Recovery Center

Atlas converted a seven story town-house to a high-end health care facility that provides services to adults with substance abuse issues. The renovation project included new electrical & mechanical systems, modifying existing elevator shaft, building a new structural steel stair and high-end finishes. This during this fast-paced project, the Atlas team worked in tandem with the project architect to identify existing field conditions and work through the owner-generated scope changes.

26 Broadway Offices

Atlas Builders took on the challenge of building a new co-working space for a commercial client in downtown Manhattan. The old Standard Oil building at 26 Broadway (right in front of the Charging Bull statue) had a massive open floor plate on the 8th floor. The new space comprised of 70 private and shared offices, multiple conference rooms, yoga studio, locker / shower area and new bathrooms. The fast-build included all new HVAC, electrical, rough and finish carpentry. Atlas self-performed finish carpentry and custom partition system installation.

Pig Beach Gowanus

Atlas Builders was tasked with converting a summer popup into a permanent barbecue restaurant and bar on a busy section of the Gowanus in Brooklyn. Scope of work included adding new bathrooms, new barbecue bar, refinishing outdoor furniture and new electrical. This project was completed in one month under a rigorous schedule.

The barbecue joint proved to be an extremely popular local hang-out and Atlas Builders was proud to have been part of this funky commercial project.

WB Mason Commercial Loading Dock

This project was comprised of a new addition of a loading dock to an existing warehouse operated by logistics company W.B. Mason. Who but Atlas Builders could have completed this project within a short deadline (see what we did there)?

The scope of work included extensive earthwork, 50′ cylindrical piles, new concrete loading dock with 13 bays, 4 interior concrete ramps, new electrical and lighting. All concrete work was self-performed by Atlas Builders.

Third Beat Studios

Atlas was selected to carry out a gut renovation of the 10th floor of a commercial building in Midtown. Third Beat Studios, a comedy and improv theater and studio was seeking to expand into a new commercial space that would allow it to conduct classes, have more room for administrative offices, and be in a better location. We worked closely with the architect and client to value engineer the budget and establish a critical path for finishing the project on time.

Due to schedule lease constraints of the new space, Atlas had to deliver a project from start to finish within a month and a half. We finished on-time and within budget. We demolished the existing space that was used by a printing shop and created new offices and practice classrooms. We built new walls, ran new wiring, leveled the floor, painted the space, and installed new carpeting and duct work.

TOMS Retail Store

The organization behind TOMS Shoes wanted to expand its national retail presence and set up a flagship store in New York City.

As a first stand-alone retail store in New York, TOMS wanted to create a community-centric environment. Part coffee shop, part retail store, the new TOMS location offers sustainably sourced coffee as well as shoes and sunglasses that fulfill its One-for-One promise.

Atlas Builders was tasked in renovating the existing space and built new flooring, HVAC system, rear patio, new electrical and lighting, case work and trim. Atlas self-performed all rough and finish carpentry.

McCaffrey Gallery

Atlas Builders was tasked with the interior and exterior renovation of an 9,000 Sf commercial space on 1st and 2nd floors. The space was vacant for over 15 years. Atlas installed new electrical, plumbing, structural steel staircase, offices, flooring, high-end lighting and security system, and a HVAC system with humidity control.

We compressed 6 months of construction into 4.5 months by running two full-time crews and working almost 24/7 in order to meet the client’s tight schedule. The level of detail was extensive and required hands-on coordination and project management. The finish work had to be perfect in order not to distract from the art being displayed in this gallery. We delivered on the quality, schedule and the client’s budget.